Hur hamnade vi här?

En aprilkväll 2016 när barnen äntligen hade somnat satt vi, Victor och Emma, och pratade om vad vi helst av allt skulle vilja bli när vi blev stora.

Svaret var lätt: vi skulle vilja jobba med EC. Men problemet var bara att det är svårt att paketera lyhördhet och anknytning till barn om man inte vill skriva informationsmaterial om det, och det finns redan. 

Vad är då det näst bästa vi kunde komma på? Tygblöjor, naturligtvis! Tygblöjor där man tänkt lika mycket på funktion och design som att tillverkningsprocessen gått till på bästa tänkbara sätt.

Några månader senare köpte vi varumärket Alvehamn och dess varulager med närmare 1500 tygblöjor, och ändå kommer vi inte i närheten av antalet engångsblöjor som går åt under en konventionell blöjperiod med 6000 blöjor som åker rakt ner i sopen!

Vad vill vi?

Vi vill att alla ska kunna hitta en tygblöja som passar deras familj
och därför vill vi erbjuda flera olika alternativ av högkvalitativa blöjor

Vi vill skapa tygblöjor som konverterar skeptikerna
så därför tillverkar vi tygblöjor som är skönare, billigare och mer praktiska än engångsblöjor

Vår vision är att alla föräldrar ska få möjligheten att fatta ett aktivt beslut med deras barns hälsa
och för att det ska ske vill vi bidra så mycket vi kan med att informationen om att det finns alternativ till superabsorbenter och blöjanvändande långt upp i förskoleåldern ska nå ut.

 

 

 

 

 

Alvehamn grundades 2009 och har drivits både ifrån Eskilstuna och Sigtuna, för att numera höra hemma i Tyresö utanför Stockholm.