Den klassiska vikblöjan fungerar lika bra nu som när din mormor var liten. Men idag finns det många fler modeller att välja bland. Det gör det möjligt att hitta den där blöjan som är perfekt för din familj. För sanningen är den att det inte finns en enda perfekt blöja som passar alla. Barn är olika och föräldrar är olika. Därför har vi tagit fram flera olika typer av blöjor. Så att du ska kunna hitta just er favorit.

Vill du ha en blöja som är

… den mjukaste blöjan och skönaste blöjan för barnet? Då ska du välja blöjor med tyg i bambuviskos, som är oslagbart mjukt och gosigt. Alvehamns pocketblöja har en insida i bambuvelour och prefolden är också den i bambuviskos. Allra mjukast och smidigast är den formsydda blöjan Bambu Dag.

… det mest ekonomiska alternativet? Då rekommenderar vi vikblöjor eller prefold + skalbyxor, då de blöjorna är billigast per styck. Blöjor i one size (till exempel Alvehamns pocketblöja) är också ett smart alternativ. De är förvisso dyrare i inköp än vikblöjor, men de växer med barnet genom att man reglerar storleken med knapparna på fronten och räcker därför hela blöjperioden. Budgetalternativ: Sy egna blöjor (återbruka gärna textilier ni har hemma) eller köp begagnat.

… den enklaste för en nybörjare? Det är lite svårt att svara på, då man har lite olika uppfattning om vad som är enkelt. Många upplever till exempel skalbyxan med en prefold i som en smidig och läckagesäker nybörjarblöja. En del tycker att många knappar är avskräckande och väljer vikblöjan, medan några ser just vikandet som det svåra och föredrar pocketblöjor. Vi är alla olika. Men prova dig fram så kommer du snart att hitta er favorit.

... den som passar bäst som backupblöja för babypottning och potträning? Då rekommenderar vi pocketblöjor eller skalbyxor ihop med prefold eller vikblöjor: de går snabbast att knäppa av när man har bråttom till pottan.

… det miljövänligaste alternativet? Blöjorna i hampa och ekologisk bomull är de alternativ som är snällast mot naturen.

… den nättaste blöjan? Formsydd Bambu Dag är kundernas storfavorit. Men skalbyxan i pul med en prefold eller en vikblöja i hampa är också ett tunt och smidigt alternativ.

… allra snyggast? Smaken är olika. Vissa gillar de ofärgade hampablöjorna med bruna knappar, andra tycker om de färgglada skalbyxorna och några gillar mönster mest. Förhoppningsvis hittar du också din favorit i vårt sortiment. (Skriv gärna till kontakt@alvehamn.se om du önskar något särskilt.)

 

 

 

  

Klicka på bilden! Klicka på bilden för att komma till Blöjoteket!

De säger att för nybörjaren är det en djungel av tygblöjor, men det stämmer inte. Det är ett smörgåsbord.

 

 

Just nu finns följande Alvehamnblöjor i Blöjoteket:

  • Prefold Bambu Dag, storlek Small
  • Formsydda Bambu Dag, storlek Medium
  • Skalbyxa Lil' Pea i minkytyg, storlek Newborn
  • Formsydda Bomull Dag, storlek Medium
  • Pocketblöja Katten i rabatten, storlek One-size
  • Prefold Hampa Dag, storlek Orginal